Flexibele
isolatie

Flexibele isolatie van ALUTHERMO®

 

Om uw huis te isoleren en het comfortabeler te maken, zijn er veel isolatiematerialen op de markt. Er zijn twee grote soorten isolatie: flexibele isolatie en harde isolatieplaten.

Harde isolatieplaten bevatten vaak chemische stoffen zoals PIR-schuim, PUR-schuim, XPS of EPS. Ze kunnen worden gebruikt om muren, daken en vloeren te isoleren.

Flexibele isolatie kan worden gemaakt van glaswol, steenwol, schapenwol, … Er zijn vele soorten flexibele isolatie, waaronder dunne isolatie.

Flexibele en harde isolaties verschillen vooral in textuur. Het is onmogelijk een stijve paneel te buigen of samen te drukken. Terwijl een flexibele isolatie zich gemakkelijker zal aanpassen aan de vorm van de huisstructuur. Een voordeel dat koudebruggen vermijdt dankzij een ononderbroken plaatsing. Bovendien maakt de flexibiliteit van de isolatie de plaatsing gemakkelijker.

Dunne flexibele isolatie: de bondgenoot tegen koudebruggen

Een goed geïsoleerd huis is een huis met een goede isolatie aan de binnen- of buitenzijde, maar dat niet alleen; een goede isolatie wordt in feite ook gedefinieerd door dat er geen koudebruggen zijn.

Wat is een koudebrug?

Koudebruggen – tegenwoordig ook wel bouwknopen genoemd- zijn zwakke schakels in de isolatie. Een koudebrug kan ontstaan wanneer er een onderbreking is in de thermische isolatie of tussenruimtes tussen vloerplaten.

Koudebruggen veroorzaken warmteverlies, maar kunnen ook condensatie en uiteindelijk vochtproblemen veroorzaken.

Een van de technieken om koudebruggen te vermijden is het huis te isoleren en het als een deken in te pakken, zodat de isolatie volledig is. Op die manier kunt u met een dunne, flexibele isolatie uw isolatie versterken en uw huis efficiënter maken.

Onze verschillende flexibele isolatie

De voordelen van een flexibele en dunne isolatie

Bij Aluthermo® bieden wij verschillende flexibele en dunne isolatiematerialen aan. Deze isolaties bieden vele voordelen, zoals:

  • Een flexibele isolatie met een krachtig reflectievermogen
  • Een flexibele isolatie die een ondoordringbare laag vormt tegen energieverlies wegens tocht en koudebruggen
  • Een dunne efficiënte isolatie
  • Een dunne en flexibele isolatie, zodat er geen ruimte verloren gaat
  • Eenvoudige plaatsing zonder onderbreking
  • Een flexibele isolatie die werkt op de verschillende warmteverliezen

Bij Aluthermo® vindt u de flexibele isolatie die uw isolatie zal versterken en uw woning elke dag aangenamer zal maken.

Ontdek onze flexibele isolatieproducten:

Aluthermo® Roofreflex – Aluthermo® Quattro – Aluthermo® Densima – Aluthermo® OptimaAluthermo® Reverso –  Aluthermo® Vapreflex – Aluphonic – Aluthermo® 7 et 21 mm

Onze dunne isolatieproducten

ROOFREFLEX
37mm.

Het isolerend, reflecterend onderdakscherm dat waterdicht en uitstekend dampdoorlatend is. EPB/EPC-gecertificeerd.

QUATTRO
10mm.

De ideale ‘all-in-one’ oplossing want deze fungeert als isolatiemateriaal, dampscherm en onderdak. Isoleren met een minimum aan plaatsverlies

DENSIMA
37mm.

Reflecterend onderdak, isolatie en dampscherm in één product. Dikker ontworpen om aan de Europese normen. 2020 en EPB/EPC-gecertificeerd.

OPTIMA
42mm.

Het reflecterend isolatiemateriaal dat dikker werd ontworpen om aan de Europese normen te voldoen. Wordt voornamelijk gebruikt op een dak of op muren als dampscherm. EPB/EPC-gecertificeerd.

REVERSO
37mm.

Een isolerend en reflecterend dampscherm. Het wordt altijd gebruikt aan de warme kant van een bestaande isolatie en beschermt deze tegen waterdamp. EPB/EPC-gecertificeerd.